ProSpine.md

Suntem dotați cu MICROSCOP OPERATOR ULTRAPERFORMANT!

În Decembrie 2011 Centrul Spinal a intrat în posesia unui microscop ultraperformant. Acest fapt se datorează proiectului de transfer tehnologic în valoare de 1 milion de lei, susținut de Agenția de Inovații și Transfer Tehnologic (AITT) și administrația Institutului de Neurologie și Neurochirurgie (INN). Microscopul vine să înlocuiască modelele învechite care au fost utilizate anterior.

Instalația achiziționată se deosebește printr-o iluminare perfectă, posedă un sistem optic de ultimă generație, asigură o vizibilitate și contrast excepționale, chiar și la adîncimea mare a cîmpului operator. Sistemul este dotat cu capacități de înregistrare și vizualizare intraoperatorie. Pentru a micșora timpul de setare intraoperatorie, microscopul este dotat cu sistem motorizat de ajustare și poate memoriza pînă la 9 setari individuale.

Designul microscopului permite aplicarea lui în condiții de spațiu restrîns, caracteristic pentru toate sălile spinale din motivul prezenței unui număr mare de utilaj medical necesar (C-arm, instalație pentru anestezie, dril chirurgical etc.)

Implementarea microscopului în operațiile spinale va permite de a ridica și mai mult calitatea intervențiilor chirugicale și de a obține o siguranță operatorie comparabilă cu cea din clinicile occidentale.

↑ Sus