ProSpine.md

Un pas nou spre perfecțiune! Midas Rex® Legend în Republica Moldova

Colaboratorii Centrului Spinal sunt in permanentă căutare a noilor oportunități de îmbunătățire a calității actului chirurgical, și ca rezultat a calității vieții pacienților și gradul de satisfacție a lor.

In acest context, suntem bucuroși să va informăm ca recent Centrul nostru a fost dotat cu o instalație ultramodernă de drilare a osului, și anume Midas Rex® Legend. Transferul de tehnologie a fost posibil datorită cooperării strînse cu compania ”Denolga Medical”, reprezentant oficial al Medtronic în Republica Moldova.

Drilul chirurgical este un instrument indispensabil pentru orice chirurg care își pune ca scop asigurarea calității operației spinale

Deoarece măduva spinală și nervii sunt protejați pe tot parcursul de vertebre, adică de os, importanța alegerii unui abord chirurgical corect devine decisivă. Pentru a atinge ținta chirurgicală este nevoie de a efectua un lucru foarte migălos și precis, pentru a nu leza măduva, nervii, vasele sau organele adiacente coloanei vertebrale. Situația devine și mai complicată dacă este planificat un abord minim-invaziv, cu incizii cutanate de 2 cm.

Pentru a rezolva aceste dificultăți, Centrul nostru a fost dotat cu acest dril chirurgical electric. El permite de a micșora timpul operator, de a îmbunătăți calitatea abordurilor chirurgicale, de a lărgi posibilitățile abordurilor minim-invazive.

Pentru a putea folosi la maxim potențialul instalației, în septembrie 2012 un grup de chirurgi ai Centrului Spinal se va deplasa la Bilbao, Spania pentru a petrece un curs practic (workshop) în chirurgie spinală sub conducerea celor mai performanți chirurgi spinali din lume!

↑ Sus