ProSpine.md

7 reguli simple

Factorul timpului este unul determinant în activitatea serviilor solicitate de populaţie, aşa cum sunt serviciile consultative neurologice şi neurochirurgicale. De aceea, pentru a păstra timpul preţios al pacienţilor şi medicilor, dar şi pentru a îmbunătăţi calitatea asistentei medicale acordate, Vă rugăm mult să urmaţi 7 reguli simple, dar eficiente în acest sens:

  1. Programaţi-Vă din timp. Programarea timpurie va permite să Vă organizaţi eficient timpul D-voastră, să Vă pregătiţi suficient pentru consultaţie şi să evitaţi conflictele cu alţi pacienţi.
  2. Prezentaţi-Vă la consultaţie cu 10-15 minute înainte de timpul programat şi informaţi registratura despre aceasta. Se poate întâmpla ca consultaţia pacientul înaintea D-voastră să fie mai scurtă şi deci veţi putea intra mai repede.
  3. Nu întârziaţi! Lipsa D-voastră la momentul timpului programat va fi interpretată ca o schimbare de atitudine sau de intenţii, şi veţi fi nevoit să Vă reprogramaţi sau să treceţi în coada rândului.
  4. Informaţi medicul dacă nu aveţi posibilitate, din anumite motive, să Vă prezentaţi la timp, în cazul în care aţi fost deja programat. Acest gest  fi privit ca o manifestare de respect şi corectitudine din partea D-voastră faţă de eforturile depuse de echipa de medici. În plus, veţi putea fi programat repetat la cel mai comod timp.
  5. Aranjaţi imaginile, analizele, consultaţiile în ordine cronologică (de la mai vechi la mai noi). Acest procedeu simplu va economisi foarte mult timp în timpul consultaţiei, mai ales pentru pacienţii care au un set mare de investigaţii şi un istoric al bolii complicat şi lung. Pe orice imagine, radiografie, CT, RMN sau alte investigaţii este indicată data efectuării, trebuie doar să o căutaţi atent.
  6. Citiţi şi completaţi cu atenţie formularul pe care l-aţi primit la programare sau cel care l-aţi copiat în varianta electronică conform instrucţiunilor din interior. Acest procedeu va permite ca datele D-voastră să intre rapid în baza de date şi va permite de a cunoaşte mai precis starea funcţională a D-voastră la prima adresare. Aceste formulare vor oferi medicului o informaţie preţioasă de autoevaluare a pacientului, dar şi pacientul îşi va putea privi suferinţa sub alt aspect. Dacă nu înţelegeţi careva puncte din formular, lăsaţi liber acel loc şi ulterior veţi putea să-l discutaţi cu medicul la consultaţie.
  7. Nu uitaţi acasă actele, îndreptările de la medicul de familie, poliţa de asigurare, banii şi alte documente importante. Lipsa actelor nu va anula consultaţia, însă Vă va limita foarte mult în efectuarea investigaţiilor suplimentare în ziua adresării.
↑ Sus